top of page

תפקידו של הדיקור סיני הוא לייצר תנועה. אבל למה לייצר תנועה? ואיזו מן תנועה?

 

כל הפרעה בין אם פיזית או רגשית, מתאפיינת בחסימה בזרימה הטבעית של הגוף. וכל מחט שמוחדרת בצורה מדויקת בכיוון ובעומק, יודעת להגיע לאותה חסימה ולהשיב את הזרימה הטבעית לאיזון.

אז בעיה נפתרת בטיפול אחד?

 

הצלחת הטיפול תלויה בעוצמת החסימה בגוף, בסיבה המקורית שממנה נוצרה הבעיה, וביכולת שלנו לשמור על אורחות חיים שתאפשר לגוף לרפא את עצמו ותתמוך בתהליך במקום להפריע לו.

אז איך נראה טיפול ברפואה סינית?

 

טיפול תמיד יתחיל באבחון. האבחון יכול להתבצע ע"י תשאול, מגע, אבחנת דופק, לשון ועוד. ככל שנקבל תמונה ברורה יותר של כל אחד מכלי האבחון, וככל שתהיה חפיפה ולא סתירה בין מה שאני רואה, למה שאני שומע, למה שאני מרגיש, יהיה קל יותר ליצר אבחנה מדויקת וכפועל יוצא גם טיפול מדויק.

 

הרפואה הסינית החלה את דרכה לפני אלפי שנים, אך כמו כל עולמות הרפואה, היא ממשיכה להתפתח גם היום. היכולת של הסינים לראות ולהבין את תנועות האנרגיה בעולם אלפי שנים אחורה היא מעוררת השראה, הם הבינו שהאדם הוא שיקוף של העולם ועל כן ישנה הקבלה בין תמהיל העולם לתמהיל האדם.

 

הסינים הסתכלו על העולם ועל האדם בצורות שונות של אבחנה ולכל אחת מהצורות ניתן להתאים שיטות טיפול שונות שמהוות חלק מתוך הכלים הטיפוליים של הרפואה סינית. לדוגמא הסינים אבחנו את העולם ע"פ אלמנטים הקיימים בטבע, ודרכם ניתן לאבחן את המטופל ולהבין היכן נמצאת הבעיה. חמשת האלמנטים הם עץ, אש, אדמה, מתכת ומים, כאשר כל אחד מהיסודות מאפיין שורה שלמה של ביטויים כגון איברים, רקמות, חושים, מערכות ועוד, שדרכם ניתן להבין את חוסר האיזון בגוף.

 

הסינים גם ראו והבינו שבגוף ישנה זרימה טבעית של אנרגיה הנקראת צ'י. אותו צ'י נוסע בגוף במסלולים מסוימים ובתנועה הרמונית. ולמסלולי האנרגיה האלו הסינים קראו מאי (מרידיאניים). קיים עולם שלם של תיאוריות בין המרידיאניים, נקודות מפגש, נק' השפעה ויכולות איזון אשר מאפשרות להגיע לחסימה מאזורים שונים בגוף.

 

מחקרית מאוד קשה להוכיח את יעילותה הרבה של הרפואית הסינית וזאת מכיוון שמחקר מחייב לדקור אנשים שונים עם בעיות דומות באותן נקודות, אך בפועל אין דבר כזה. שני מטופלים שמגיעים עם כאב שנראה זהה לא יקבלו את אותו הטיפול בדיוק.

 

הרפואה הסינית מנסה להבין ולדייק את ההפרעה עד לפרטים הקטנים ביותר על מנת לעשות אבחנה מבדלת לכל בעיה בכדי להצליח לאפשר טיפול מדויק אשר מתאים לאותו מטופל ולא רק לביטוי של הבעיה.

 

האם דיקור כואב?

המטרה של דיקור היא לא הנאה מהדיקור אלא הנאה מהתוצאה. ישנם איזורים שאינן רגישים בכלל לדיקור, ואיזורים הרגישים מאוד לדיקור, הכל בהתאמה לאיזורי הגוף השונים. הכאב ברוב המקרים הוא רק בעת החדרת המחט וכמובן שהוא תלוי רגישות המטופל.

bottom of page